API koppelingen

API (Application Programming Interface) koppelingen worden steeds belangrijker. Websites en applicaties functioneren lang niet altijd stand alone. Vaak communiceren zij met elkaar. Websites, applicaties en softwarepakketten zijn standaard niet verbonden met elkaar. Ook spreken zij niet elkaars taal. Met behulp van API koppelingen kan dit wél. Developing staat voor je klaar om te zorgen voor de API koppelingen die jouw programma’s, websites of apps de gewenste gegevens met elkaar uit laten wisselen.

Veel softwarepakketten en applicaties staan toe om met andere toepassingen te communiceren. Deze functionaliteit is meestal ingeschakeld, maar nog niet uitgewerkt. Wij kunnen je hierbij helpen.

Hoe wij op maat gemaakte API koppelingen bouwen

Voor we aan de slag gaan met coderen, is het natuurlijk van belang dat we precies weten wat deze code moet doen. We zullen dus allereerst de vraag stellen: Waar ligt het probleem? Wat moet er gedaan worden?
Daarna zullen we uw gegevens analyseren. We zullen kijken naar onder andere uw site, doelgroep en hulpvraag. Met onze API koppelingen zorgen wij ervoor dat de software, applicaties, webapps en websites die met elkaar moeten communiceren dit succesvol kunnen doen. Jouw wensen en eisen zijn hierbij leidend. Wij kijken naar welke gegevens moeten worden overgedragen en bouwen op basis daarvan de API koppelingen die hiervoor zorgen. Helemaal op maat dus.

Voorbeelden van Succesvolle Maatwerk API Koppelingen

Nu hebben we leuk en aardig een grote hoeveelheid informatie gegeven. Maar wat zijn voorbeelden van API in de praktijk?
Een heel bekend voorbeeld is Amazon. Deze heeft een API beschikbaar gesteld die je de mogelijkheid geeft om productinformatie van hun website op jouw site te zetten, met daarbij een button ‘koop nu op Amazon’.
Ook is Google Maps een goed voorbeeld. Voor mensen met een eigen website of webshop, kan het voordelig zijn om daarop je locatie weer te geven. Makkelijk kan dit met Google Maps. Deze heeft een API beschikbaar waardoor je informatie van hun website beschikbaar kan stellen op jouw site. Ze kunnen dus op jouw website een Google Maps kaartje bekijken en verstellen.

Waarom kiezen voor API koppelingen?

Met de juiste API koppelingen zorg je voor meer gebruiksgemak, meer functionaliteiten en meer efficiëntie. De koppelingen zorgen ervoor dat de gewenste gegevens vanuit applicatie A verwerkt kunnen worden door applicatie B en vice versa. Zo voeg je externe functionaliteiten toe aan een autonoom draaiende applicatie, softwarepakket, webapp of website.

Referenties

Klanten vertellen

Ben jij de volgende?

Geweldig werk heeft Developing geleverd. Ze hebben een nette, strakke en overzichtelijke website opgeleverd, met al onze wensen inbegrepen. De snelle service en het gemakkelijke contact maakt overleg erg prettig. Niets is ze teveel. Wij zijn erg tevreden met onze nieuwe website!

Mentorproject Laten we Welzijn

Veelgestelde vragen over API koppelingen

Een API koppeling kun je zien als een brug tussen twee (of meer) applicaties (in de brede zin van het woord). Applicaties die verschillende talen spreken omdat zij elk op hun eigen manier zijn geprogrammeerd. Bij een API koppeling gaat data eerst naar de koppeling voordat hij van plek A naar plek B gaat. De koppeling is als het ware een soort vertaalfunctie die als tussenstation fungeert. Hierdoor gaan de applicaties elkaars taal spreken en kunnen gegevens worden uitgewisseld en verwerkt.

Wij kunnen veel verschillende soorten API koppelingen bouwen. Vrijwel alle websites, software en applicaties zijn gebouwd met behulp van één van enkele populaire programmeertalen. Dit betekent dat wij je heel veel mogelijkheden kunnen bieden. Wij hebben de kennis in huis om alle programmeertalen aan elkaar te koppelen. Daar voegen wij de specifieke kennis die voor jouw vraagstuk relevant is aan toe. Want applicaties laten communiceren is één ding; ervoor zorgen dat de juiste gegevens worden uitgewisseld, is stap twee. Daar zijn wij uiterst bedreven in.

Goed ontwikkelde en onderhouden API koppelingen zijn veilig. Natuurlijk betekent het toevoegen van een stuk extra programmatuur in de basis een extra risico. Als ervaren en kundige developer is Developing echter zeer bedreven in het minimaliseren van die risico’s. Wij zorgen altijd voor een goede authenticatie, beveiliging tegen onbevoegde toegang en beveiliging tegen aanvallen. Vraag ons gerust hoe wij dit doen.

Welke gegevens je via API koppelingen kunt ophalen of versturen, is vooral afhankelijk van de applicatie en platforms die de API’s gaan gebruiken. In principe kun je ervan uitgaan dat de belangrijkste gegevens uit een applicatie of software pakket kunnen worden verstuurd. Denk aan gebruikersgegevens, productinformatie, locatiegegevens, financiële gegevens en meer.

De API koppelingen expert

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op om je wensen te bespreken. Wij begrijpen dat je wellicht niet weet hoe API koppelingen precies werken. Daarom nemen wij graag de tijd om alles uit te leggen, je vragen te beantwoorden en te vertellen welke API’s wij voor jou kunnen realiseren.