Datavisualisatie

Er is steeds meer data die gemeten kan worden. Daarnaast is er steeds meer data die men wil laten zien aan potentiële klanten. Als laatst wil de consument steeds meer data zien als een vorm van vertrouwen en / of kennis.

Heb jij een hoop data over je bedrijf en wil je deze overzichtelijk weergeven op je website, maak dan gebruik van datavisualisatie. Voor veel mensen is data abstract. Wanneer je veel data hebt om te laten zien dan wordt het snel onoverzichtelijk en dwaalt je bezoeker af. Het creëren van datavisualisaties zorgt ervoor dat we data kunnen omzetten naar een tastbaar en leesbaar gegeven. Denk hierbij aan grafieken en diagrammen aangevuld met toelichting wat de weergegeven gegevens betekenen!

Wat is datavisualisatie?

Zoals ik hierboven al noemde is er enorme toename aan beschikbare data. Met behulp van data kunnen we goed een boodschap overbrengen en dát doen we dan weer met behulp van datavisualisatie.

Als je naar het naar het weerbericht kijkt zie je meerdere verschillende type datavisualisaties, denk bijvoorbeeld aan een landkaart en een tabel met de temperaturen voor de aankomende dagen. We gebruiken de volgende type visualisaties in de volgende situaties:

En zo zijn er nog talloze andere manieren om veel data overzichtelijk weer te geven.

Waarom is datavisualisatie belangrijk?

Bij het overbrengen van een verhaal is effectieve communicatie heel belangrijk. Het kan namelijk eenvoudig gebeuren dat bij het overbrengen van een verhaal de ontvanger je boodschap verkeerd begrijpt. Denk bijvoorbeeld aan een berichtje via WhatsApp dat de ander helemaal verkeer interpreteert. 

Mensen zijn nou eenmaal visueel ingesteld. Daarom werkt het toevoegen van expressie en beelden zo goed. Het visualiseren van data biedt je veel mogelijkheden en zorgt ervoor dat je boodschap overzichtelijk over wordt gebracht!

Jouw nieuwe website extra krachtig maken met datavisualisatie? Met custom-made illustraties geven wij jouw nieuwe website nét dat beetje extra mee!