Praktijkvoorbeelden
- Amazon: elke 0,1 seconde extra laadtijd verminderde de omzet met één procent.
- Yahoo: het verminderen van de laadtijd met 0,4 seconden verhoogde de bezoekersaantallen met 9 procent.
Dan je posities in Google, ook dit is een factor die afhankelijk is van de laadtijd van je website. Je uiteindelijk posities worden door meer dan 200 factoren bepaald waar je laadtijd er 1 van is! Vanzelfsprekend dus dat je dit goed op orde wil hebben als je goed wil scoren op voor jou relevante zoektermen.
Als je het niet voor je bezoekers doet, doe het dan op zn minst voor Google.
Hoe ga je er dan mee aan de slag?
Google zou Google niet zijn als ze er niet een programmaatje voor zouden hebben. Met Google PageSpeed kun je je website gemakkelijk checken op de laadtijd. Zowel voor desktop als voor mobiele devices. Het mooie aan deze tool is dat er direct feedback en tips worden gegeven over hoe jij je laadtijd kan verbeteren.
Een goede eerste stap is het comprimeren van je afbeeldingen. Iets waar ik eerder een artikel over heb geschreven. Deze lees je hier!
Ik hoop dat je hier iets aan hebt, als er nog vragen zijn dan kun je me natuurlijk altijd een berichtje sturen. Nieuwe website laten maken? Wij werken er altijd aan om een zo goed mogelijke laadtijd te behalen voor onze klanten, vraag een offerte aan via onze website!
Ik vertel je er graag meer over!
Geschreven door
Sven van den Berg