Laadsnelheid

De laadtijd van je website, een belangrijker onderdeel dan dat men denkt. Dit staat namelijk direct in verbinding met 2 enorm belangrijke dingen.

1. De bezoekerservaring op de site.
2. Je posities in Google.

Om te beginnen met de bezoekerservaring: Wanneer je op een website zit die traag laad zorgt dit al snel tot ergernis. We zijn tenslotte Nederlanders en alles moet zo snel en makkelijk mogelijk. Wanneer men dus lang moet wachten tot je pagina geladen is, zal men al minder snel een aankoop of contactaanvraag doen.

Praktijkvoorbeelden

Dan je posities in Google, ook dit is een factor die afhankelijk is van de laadtijd van je website. Je uiteindelijk posities worden door meer dan 200 factoren bepaald waar je laadtijd er 1 van is! Vanzelfsprekend dus dat je dit goed op orde wil hebben als je goed wil scoren op voor jou relevante zoektermen. 

Als je het niet voor je bezoekers doet, doe het dan op zn minst voor Google.

Hoe ga je er dan mee aan de slag?

Google zou Google niet zijn als ze er niet een programmaatje voor zouden hebben. Met Google PageSpeed kun je je website gemakkelijk checken op de laadtijd. Zowel voor desktop als voor mobiele devices. Het mooie aan deze tool is dat er direct feedback en tips worden gegeven over hoe jij je laadtijd kan verbeteren. 

Een goede eerste stap is het comprimeren van je afbeeldingen. Iets waar ik eerder een artikel over heb geschreven. Deze lees je hier!

Ik hoop dat je hier iets aan hebt, als er nog vragen zijn dan kun je me natuurlijk altijd een berichtje sturen. Nieuwe website laten maken? Wij werken er altijd aan om een zo goed mogelijke laadtijd te behalen voor onze klanten, vraag een offerte aan via onze website!