Het belang van een mobiele website en webapp

Mobieltjes worden telkens populairder. Inmiddels zijn ze eigenlijk al niet meer weg te denken. Onderweg even snel wat opzoeken? Of wat aan je vrienden of familie laten zien? Het snelst en makkelijkst gaat dat vaak op de telefoon. Jongeren besteden gemiddeld wel meer dan 4 uur op hun telefoon.
Voor bedrijven betekent dit dat ze mee moeten stromen als ze een beetje bij de tijd willen blijven. Ook voor hen is het tijd om hun website en interactieve items voor de telefoon of tablet te optimaliseren.

Waarom je voor een mobiele webapp moet gaan

Er zitten voor- en nadelen aan het gebruik van een webapp.
Aan de ene kant is het heel toegankelijk. Als je het hebt over een app, moet die eerst geïnstalleerd worden op een apparaat. Met een webapp sla je die stap over. Er hoeft dus niks geïnstalleerd te worden. Dan wordt dus geen schijfruimte van je telefoon, tablet of computer in gebruik genomen.
Daarentegen krijg je wel het nadeel dat je webapp niet offline bereikbaar is. Hij staat nou eenmaal op het web. Veel mensen hebben tegenwoordig wel overal Wi-Fi of dataverbinding. In ieder geval met hun telefoon. Maar het blijft een factor waar rekening mee gehouden dient te worden.
Uiteindelijk denken wij dat er meer voor- dan nadelen uit het gebruik van webapps te halen zijn en werken daarom graag aan desbetreffende projecten.

Onze diensten

Dus wat kunnen wij voor jou en jouw bedrijf betekenen? Onze cross-platform webapps maken wij op maat per klant. Je krijgt dus geen kant-en-klare template die je bij honderd andere bedrijven ook terugziet.
Voordat wij aan het werk gaan, bekijken we natuurlijk eerst wat de hulpvraag is: Wat is het probleem? Dan bekijken we beschikbare informatie en data. Mocht u bijvoorbeeld een mobiele app op uw site willen die het bezoekers mogelijk maakt een cursus of afspraak in te boeken? In die gevallen zijn verschillende datapunten van belang, zoals welke soort afspraken er zijn en hoe lang die duren. Vanaf daar werken we verder aan de app, zodat die cross-platform beschikbaar is en verder aan alle vereisten voldoet.
Wij maken gebruik van Laravel voor het maken van cross-platform webapps. Via deze tool kunnen we een goede, functionele webapp maken voor ieder doeleinde, waaronder dus een roosterapp en inschrijfformulier.

Waarom kiezen voor mobiele apps?

Mensen besteden véél tijd op hun telefoon

Volgens een artikel op van-ons.nl uit 2018, gebruikt 96,4% van alle Nederlanders internet. Er staat ook dat 97% van alle Nederlanders een smartphone heeft. Combineer dat met informatie op de website van Marketingfacts.nl – namelijk dat de gemiddelde Nederlander 4,1 uur per dag op zijn of haar telefoon zit – en je hebt al je eerste goede reden om je website en webapp toegankelijk te maken voor al je apparaten;

Goede mobiele websites = terugkomende klanten

Digitalexaminer.com heeft een artikel online staan waarin staat dat 90% van kopers aangeeft dat een goede mobiele ervaring hen er waarschijnlijk van zal overtuigen om later weer een aankoop bij hetzelfde bedrijf te doen;

Veel websitebezoeken komen van smartphones

Digital Examiner had nog een ander punt. Websites van grote consumentenbranches trekken veel bezoekers. In 2019 was 55% daarvan een bezoek van een smartphone. En dit percentage is sindsdien alleen maar gestegen.

Cross-platform oplossingen voor (mobiele) webapps

Desondanks is het niet de bedoeling om meteen de hele computer-versie van de website af te schrijven. De helft van de ‘zoekers’ op Google zit vooralsnog op hun computer of laptop. Daarom moeten de website en webapp werken op meer dan alleen desktops. Het is ook van belang dat ze werken op telefoons en tablets. Het maken van een website of webapp wordt dus automatisch een cross-platform ontwikkeling. Wij kunnen je perfect helpen met het maken van webapps op telefoon én desktop.

Referenties

Klanten vertellen

Ben jij de volgende?

De mannen van Developing hebben fantastisch werk geleverd. Professioneel, gemakkelijk te bereiken en ze hebben onze wensen fantastisch vertaald naar realiteit.

Tom Verheijen

Kom in contact

Kennismaken

Wil jij jouw online uitdagingen met ons bespreken? Wij helpen je graag. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.

Veelgestelde vragen

Een maatwerk webshop is duurder omdat er geen gebruik wordt gemaakt van kant-en-klare oplossingen. Waar een template webshop gebruikmaakt van een template wordt er bij een maatwerk webshop gekeken naar de wensen en wat er het beste voor jouw bedrijf werkt. Deze manier van bouwen is arbeidsintensiever en neemt meer tijd in beslag.rnrnUiteindelijk levert dit wel de beste webshop op. Dat is niet het enige voordeel. Een maatwerk webshop is duurder om te laten bouwen, maar is tevens een duurzame investering. De meeste standaard webshops lopen na een paar jaar al tegen (ernstige) beperkingen aan. Ze kunnen niet meer met hun tijd meegaan omdat ze te afhankelijk zijn van oplossingen van derde partijen. Of ze hebben veel onderhoud nodig. Dit leidt er vaak toe dat eigenaren al na een paar jaar een nieuwe shop willen laten bouwen. rnrnDaarnaast verkoopt een maatwerk webshop vaak beter dan een standaard webshop. Hierdoor haal je meer omzet binnen wat er voor zorgt dat je de kosten er snel uithaalt. rn

Developing maakt webshops die eenvoudig te onderhouden zijn. Door jezelf of door ons. Het is altijd mogelijk om afspraken te maken over het onderhoud of doorontwikkeling van jouw webshop. Hierdoor hoef je zelf niet bezig te zijn met de veiligheid, doorontwikkeling of vernieuwingen van je webshop.

Een op maat gemaakte webshop is in veel opzichten zelfs eenvoudiger te gebruiken dan een standaard webshop. Voor klanten, maar ook voor jou als beheerder. Wij hoeven geen gebruik te maken van veel plug-ins of standaard functionaliteiten. Developing bouwt jouw webshop “clean” en duidelijk. En mocht je ergens vragen over hebben, dan staan wij altijd voor je klaar.rn

Een groot voordeel van maatwerk is dat wij alles optimaal kunnen bouwen. Bij ons ben je gegarandeerd van een webshop die perfect tot zijn recht komt op alle devices en altijd en overal snel werkt. Dankzij de betrouwbare basis van WordPress en toepassing van de nieuwste technieken.rn

Natuurlijk is jouw maatwerk webshop direct 100% jouw eigendom. Je hebt de volledige rechten en het volledige beheer.

De WordPress Expert

Wij bouwen onze maatwerk webshops op WordPress. WordPress heeft zich bewezen als misschien wel het beste, snelste, betrouwbaarste en veelzijdigste platform voor het runnen van een shop. Wij zijn een ervaren WordPress Expert en weten hoe we op dit succesvolle platform een webshop bouwen die jouw verwachtingen overtreft. Ben je benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij bespreken graag de mogelijkheden.