Onveilige website? Voorkom wantrouwen bij een potentiële klant

Sinds afgelopen maand (juli 2018) markeert Google Chrome websites zonder SSL certificaat als onveilig. Chrome laat hiermee weten dat verstuurde gegevens via een onbeveiligde verbinding worden verzonden. Denk hierbij aan het versturen van een contactformulier of het maken van een account in een webshop.

In de balk van de browser waar je de URL invoert zie je http:// of https:// staan. Bij een HTTP verbinding laat Google Chrome de tekst zien “Niet beveiligd”. Draait jouw website op een HTTPS verbinding zal de bezoekers “Beveiligd” zien staan.

In principe kan de bezoeker de website wel blijven gebruiken. Het gevaar is echter dat bezoekers wantrouwen krijgen en hierdoor bijvoorbeeld geen contactformulier gebruikt. Dat is natuurlijk jammer! In de onderstaande tekst leggen wij uit wat je nu moet doen.

Mijn website veilig maken

Om je website te voorzien van HTTPS moet je eerst ervoor zorgen dat je een SSL certificaat hebt. Hiervoor zijn verschillende partijen die dit regelen, je kunt bijvoorbeeld gaan voor Xolphin.

Daarnaast moet je zorgen dat je website wordt doorgelinkt naar de beveiligde variant en ervoor zorgen dat alles wordt ingeladen via HTTPS. Zorg dat dit zorgvuldig gebeurd, anders kunnen bezoekers de volgende melding ontvangen:

Klinkt dit te technisch? Dat begrijpen we! Om je te ontzorgen kunnen wij dit voor je regelen, maak gebruik van het onderstaande formulier en we bellen je terug.

Even bellen?