Mijn stage bij Markethinq: Renske

Hoi!

Mijn naam is Renske (20) en ik heb dit jaar 10 weken stage gelopen bij Markethinq!

Vanuit mijn opleiding international business & marketing op het Rijn IJssel in Arnhem moest ik stage lopen. Zo ben ik vervolgens bij Jelle en Sven van Markethinq terecht gekomen. Na een leuk sollicitatiegesprek en een leerzame proefdag om te kijken of er een match was, ben ik van harte verwelkomd. Mijn doel was zo veel mogelijk leren over o.a. webdesign en marketing in de praktijk.

De eerste dag

Ik startte op een donderdag, samen met mijn collega stagiair Sander. 

Na een gezellige kennismaking gingen we al snel aan de slag. We begonnen met een opdracht waarin we verschillende templates van Markethinq hebben geanalyseerd. Dit vond ik natuurlijk super leerzaam en interessant, aangezien ik mijzelf al eerder heb verdiept in het maken en ontwikkelen van websites.

Werkzaamheden

In de loop van de tijd kregen we steeds meer verantwoordelijkheden. De opdrachten werden steeds uitdagender en kon ik soms zelfs ondersteunen bij echte projecten! Zo heb ik voor verschillende bedrijven voorbeelden van nieuwe designs mogen maken. Denk hierbij aan het aanpassen van kleuren, het plaatsen en uitzoeken van afbeeldingen, en het spelen met indelingen.

Dit vond ik erg leuk omdat je je creativiteit helemaal je gang kan laten gaan. Wat ik zelf merkte bij Jelle is dat hij altijd vol zit met ideeën wat betreft design, en hierdoor kreeg ik zelf ook veel nieuwe inzichten.

Naast alleen bezig te zijn met visuele dingen en design, heb ik ook veel mogen doen met de technische kant achter een website. Als een website visueel zo goed als klaar is, lopen we een checklist na. Hierop staan belangrijke punten als; “Klopt de metadata op iedere pagina?’’, ‘’Zijn alle instellingen goed geconfigureerd?’’ en ‘’Zijn de afbeeldingen gecomprimeerd?’’.

Er zijn dus een hoop belangrijke onderdelen als het neerkomt op de uiteindelijke functionaliteit van de website of webshop, bijvoorbeeld om te zorgen dat deze snel is, of goed wordt gevonden in Google.

Een goede samenwerking

Ik vind zelf dat ik het ontzettend getroffen heb qua stagebedrijf. Sven en Jelle zijn ontzettend begaan met ons en omdat Markethinq een klein bedrijf is hebben wij als stagiaires veel persoonlijke aandacht gekregen. Tussen het werk door was er ook altijd ruimte voor grapjes, goede gesprekken of een potje tafeltennis!

Terugblik

Ik ben Markethinq erg dankbaar voor een leerzame en interessante stageperiode. Ik heb hier veel meer geleerd dan ik in eerste instantie had verwacht en heb hier met veel plezier gewerkt. Wat ik heb geleerd zal ik ook zeker meenemen en kunnen gebruiken in de toekomst. Het werken bij Markethinq heeft me ook aan het denken gezet om zelf een webdesign gerelateerde opleiding te doen. Wat een leuk bedrijf is dit!