Wat is een template

Een “tem-plate”, is dat een speciaal soort bord? Nee, even zonder flauwe grappen… Er is een grote kans dat je niet weet wat er in de webdesign branche bedoeld wordt met een template. In dit artikel leg ik je uit wat een template is, wanneer een template gebruikt wordt én wat de voor en nadelen zijn van het gebruik van een template. Kanttekening: Sommige mensen kennen het woord “Template” als “Thema”.

Wat is een template?

Een template is als een kant en klare visuele indeling van een website. De template is door een designer ontwikkeld en wordt gratis óf betaald aangeboden om te gebruiken op je website. In dit artikel refereer ik naar de templates die gebruikt kunnen worden voor WordPress websites. Zoals gezegd is dit een totale pagina, door iemand anders ontworpen. Binnen een template is het de bedoeling om enkel de de teksten en foto’s aan te passen. Verder voeg je je logo toe. In sommige templates is het ook mogelijk de kleuren aan te passen zodat het aansluit bij je huisstijl. Wel zo prettig!

Wanneer wordt een template gebruikt?

Een template wordt voornamelijk gebruikt door mensen die zelf hun website willen ontwikkelen. Dit kan verschillende redenen hebben, om de kosten te drukken of bijvoorbeeld omdat je het leuk vindt om creatief bezig te zijn. Er zijn veel templates die gratis worden aangeboden. Wil je een template van wat hogere kwaliteit, betaal je hier tussen de €50 en €100 voor. Een van de voordelen hiervan is dat de betaalde templates vaak ondersteuning hebben vanuit de ontwikkelaar. Handig als je vragen hebt!

Voordelen

Om door te gaan op de voordelen hieronder een aantal voordelen van een template:

Nadelen

Natuurlijk zijn er niet alleen positieve dingen te noemen over templates. Hieronder een aantal nadelen van het gebruiken van een template:

En in mijn ogen het allergrootste nadeel: Met een template is je site nooit uniek. Een template wordt altijd wel door iemand anders gebruikt op het internet. 

En… wat doen we bij Developing?

Als ondernemer ben je uniek, dit is ook wat je wil uitstralen met je online profilering. Omdat wij geen gebruik maken van templates is iedere website volledig naar wens samen te stellen. Dat knopje toch links? Of wil je liever afgeronde hoeken gebruiken? Alles is mogelijk!

Wanneer je je website door ons laat ontwikkelen weet je zeker dat je tussen de concurrentie uitspringt.  Wij vertalen jouw huisstijl naar een aansprekend online ontwerp!

Kijk voor meer informatie over ons concept op onze website! Wie weet heb jij binnenkort een nieuwe website online staan… en dan niet op basis van een template!