Wat kost een website laten maken?

Het laten maken van een website is een investering die zowel op korte als op lange termijn vruchten kan afwerpen voor je bedrijf. Bij Developing kun je al vanaf €5.000 een op maat gemaakte website laten maken. Maar waarom zou je kiezen voor maatwerk en niet voor een goedkopere template? Wij leggen je graag uit waarom een website laten maken bepaalde kosten met zich meebrengt en waarom maatwerk een goede investering is. Nu en met het oog op de lange termijn.

Waaruit bestaan de kosten van het maken van een website?

Het ontwerpen en bouwen van een maatwerk website omvat verschillende stappen, elk met hun eigen kosten. Om je een idee te geven waaruit de kosten van het maken van een website bestaan, vertellen wij je graag over de belangrijkste onderdelen.

Inventarisatie: Wij vinden het belangrijk om volledig in kaart te brengen wat jouw website moet kunnen en hoe deze eruit moet komen te zien. Dat lukt niet in een kort gesprekje. Wij investeren veel tijd aan een volledige inventarisatie.

Ontwerp: Dit omvat alles van het maken van een visueel aantrekkelijk en gebruiksvriendelijk ontwerp tot het creëren van een consistente merkidentiteit. Goed ontwerp gaat verder dan alleen esthetiek; het beïnvloedt ook de gebruiksvriendelijkheid en conversieratio van de site. Wij zorgen voor een perfect ontwerp en houden rekening met je wensen.

Ontwikkeling: Dit betreft het daadwerkelijk coderen en bouwen van de website. De kosten voor ontwikkeling kunnen variëren. Dit hangt af van hoe complex de website is. Denk aan zaken als het aantal pagina’s en de specifieke functionaliteiten die je nodig hebt. Bij de ontwikkeling horen ook zaken als SEO. Wanneer wij je website maken, zorgen wij ervoor dat deze optimaal presteert op alle apparaten en maximaal scoort in de zoekmachine.

Testen en training: Voordat je website live gaat is deze natuurlijk door ons uitvoerig getest. Ook reserveren wij tijd om je alle functionaliteiten van de website uit te leggen en te demonstreren. Zo kun je de website zelf beheren.

Waarom zijn de kosten van een maatwerk website hoger?

De kosten van het laten maken van een maatwerk website zijn hoger vergeleken met die van een standaard website (op basis van een template). Dat heeft uiteraard te maken met het feit dat elk onderdeel van de website specifiek voor jou wordt ontworpen. Dit zorgt voor een site die in alle opzichten aan je wensen en eisen voldoet. Hij is completer, mooier, sneller, stabieler en functioneler dan een standaard website.

Voordelen van maatwerk qua design

Een van de grootste voordelen van maatwerk is dat het je in staat stelt om een uniek en gepersonaliseerd ontwerp te hebben. In tegenstelling tot templates. Deze zijn vaak slechts beperkt aanpasbaar. Maatwerk stelt je in staat om je merkidentiteit volledig tot uitdrukking te brengen en je te onderscheiden van de concurrentie.

Voordelen van maatwerk qua techniek

Op technisch gebied biedt maatwerk je de mogelijkheid om een website te hebben die precies doet wat je nodig hebt. Of je nu speciale functionaliteiten nodig hebt, zoals een online boekingssysteem of een geavanceerde productcatalogus: met maatwerk is alles mogelijk. Bovendien wordt de website gebouwd met schone en efficiënte code. Dat draagt bij aan de snelheid en prestaties van de website.

Een veilige website laten maken

Maatwerk websites zijn over het algemeen veiliger dan websites gebaseerd op templates. Dit komt doordat templates vaak bekende kwetsbaarheden bevatten die door hackers kunnen worden uitgebuit. Daarentegen worden maatwerk websites vanaf de grond opgebouwd en kunnen ze worden voorzien van geavanceerde beveiligingsfuncties om je website te beschermen tegen cyberdreigingen.

De invloed van duurzaamheid op de kosten van je website

Maatwerk websites zijn ontworpen om mee te groeien met je bedrijf. Ze zijn flexibeler en kunnen gemakkelijk worden aangepast en uitgebreid naarmate je behoeften veranderen. Dit maakt ze duurzamer en kosteneffectiever op de lange termijn in vergelijking met templatewebsites, die vaak moeilijk aan te passen zijn.

Wanneer jij je afvraagt wat een website laten maken kost, is het dus ook verstandig om naar de middellange en lange termijn te kijken. De kosten van de website vertellen niet direct het hele verhaal. Hoewel de initiële kosten hoger kunnen zijn dan bij een template website, zijn de voordelen op het gebied van design, techniek, veiligheid en duurzaamheid het meer dan waard. Bovendien heb je met maatwerk de zekerheid dat je website eenvoudig mee kan gaan in updates en nieuwe technieken. Hij zal niet al binnen een paar jaar verouderen. Kortom: je kunt de kosten voor het maken van de website over veel meer jaren spreiden.

Wat kost het om jouw website te laten maken?

Wil je weten wat het kost om jouw nieuwe website te laten maken? Neem gewoon eens vrijblijvend contact met ons op. Aan de hand van jouw wensen, eisen en overige behoeften kunnen wij een inschatting maken van de kosten voor het maken van een écht goede website.