Maatwerk webshop met koppeling naar systemen van diverse gemeentes

Stichting Stop heeft ons gevraagd om een maatwerk webshop te maken waar gezinnen die onder de armoedegrens leven gratis kledingpakketten kunnen bestellen. De gezinnen krijgen hiervoor een code van hun gemeente. Deze code geeft toegang tot de webshop waar ze een kledingpakket kunnen samenstellen. Ook kunnen ze meerdere codes koppelen, zodat ze meerdere pakketten kunnen bestellen.

Bekijk de website

Probleem

Het doel van deze webshop was om de administratieve lasten te verminderen en meer gezinnen te kunnen helpen. Doordat de gemeente de codes telefonisch door gaf en Stichting Stop dit op handgeschreven briefjes noteerde was er veel ruimte voor fouten. Daarnaast hadden de gezinnen geen invloed over de soort kleding die ze toegestuurd kregen. Voorheen kregen de gezinnen een pakket dat samengesteld werd door de stichting. De gezinnen hadden hiermee geen keuze welke kleding ze kregen.

Oplossing

Wij hebben de webshop ontwikkeld waarbij de codes geregistreerd worden in een database. Wanneer er een bestelling is gedaan, worden de codes automatisch doorgefactureerd aan de gemeente. Met deze codes krijgen de gezinnen de mogelijkheid om zelf een kledingpakket samen te stellen. Zo kiezen zij bijvoorbeeld zelf welke broek, t-shirt en jas zij willen krijgen. Er is ook een Keen-delivery koppeling voor de verzending en een koppeling met Moneybird voor de facturatie.

Resultaat

Het resultaat was dat de administratieve lasten sterk verminderd zijn, er meer controle is op de codes en de gezinnen meer invloed hebben op de soort kleding die ze krijgen. Dankzij de vermindering van administratieve taken kan de stichting nog meer gezinnen helpen. Ook zijn er dankzij de automatisering tientallen meer gemeenten aangesloten.

Kennismaken

Kom in contact

Neem contact met ons op om te ontdekken wat wij voor jou kunnen betekenen. We nemen graag de tijd om al je vragen te beantwoorden.